Deutsch |  English |  Nederlands |  Magyar |   

[SportWalk:


Nordic Walking en wandelen in Hongarije

Wij bieden voor gasten in het hele westen van Hongarije training, trektochten en service aan  -   op maat gesneden en flexibel met uniform hoge kwaliteit.]

Training — Nordic Walking en trektocht know-how


Nordic Walking is geŽvolueerd in de afgelopen jaren in een erkend, gemeenschappelijk concept van beweging. Goed uitgevoerd biedt de sport vele voordelen:

  • Bevrijdt u van spanningen in schouder en nekzone
  • Maakt het bovenlichaam sterker, correctie van slechte houding
  • Ontlast het bewegingsapparaat met wel 30%
  • Door het hoge calorieverbruik raakt men bovendien gemakkelijk de overtollige kilo's kwijt

Met onze door de NWU Deutschland opgeleide trainers kunt u op een optimale manier in deze sport actief worden, of systematisch de reeds bestaande kennis laten controleren. Ook krijgt u adviezen ter verbetering van uw looptechniek van ons.

1. Proefles

U heeft al veel gehoord over deze sport, maar u weet nog niet of het wel de juiste vrijetijdsactiviteit voor u is? Dan moet u het eens proberen! In 90 minuten leren wij u de basistechniek. Indien nodig, krijgt u hierbij natuurlijk huurstokken van ons.

2. Basiscursus

In de basiscursus ontwikkelen we met u stapje voor stapje een efficiŽnte looptechniek. In elk van de zes anderhalf uur lange lessen concentreren we ons op ťen bouwsteen: lange arm - handen openen/sluiten - rechtop houding - torso rotatie - lange stap - actief voetenwerk.

3. Techniekanalyse

U loopt al enige tijd en wilt weten hoe u uw techniek verder kunt verbeteren? In 2x90 minuten frissen wij basiskennis op, leggen uw looptechniek op foto's en video vast, die vervolgens samen met u worden geanalyseerd. Onze aanbevelingen stellen wij ook op schrift ter beschikking, zodat u daarmee ook later verder kunt blijven oefenen.

... en voor gevorderden: groepwalks

Geregeld treffen we elkaar om samen te 'Nordic Walken' in een prachtige omgeving over geschikte paden. Een ervaren trainer geeft u - buiten onze cursussen om - advies over uw techniek.


Wandelen en te voet reizen maken gewoon twee keer zo veel plezier met een paar basisvaardigheden in oriŽntatie:

  • Welke informatie krijg ik uit de wandelkaart?
  • Hoe gebruik ik het kompas?
  • En hoe werken de modernen GPS-apparaturen eigenlijk?
In onze lessen zullen we antwoord op al deze vragen geven - natuurlijk op een onderhoudende manier. Tenslotte is het uw vakantie!

OriŽntatie I

We werken samen uit hoe we een tour optimaal moeten plannen. Hierbij wordt gelet op tijdsplanning, kaartinformatie en positiebepaling. Daarna wordt de theorie aan de praktijk getoetst, want vervolgens gaan we op stap om de uitgezette route ook echt te gaan lopen.

OriŽntatie II

OriŽntatie voor gevorderden: hoe bepaal ik mijn positie met behulp van een kaart en kompas? Bovendien oriŽnteren wij ons middels GPS-apparatuur in het terrein (een huurapparat krijgt u natuurlijk van ons).

Geocaching

Geocaching is een soort elektronische schattenjacht of Scavenger Hunt. Bekend zijn alleen de coŲrdinaten, de 'schatten' worden gezocht met een GPS en een kaart. Wij verklaren u de regels (zoeken/zelf verschuilen), stellen huurapparaten beschikbaar en gaan samen met u op een zoektocht.
© 2009 SportWalk | Impressum